Ramuan Ajaib Vivix...!

Vivix terdiri daripada 4 ramuan tumbuhan utama yang telah diekstrak secara semulajadi oleh Shaklee bagi membantu menyelesaikan pelbagai penyakit dan meningkatkan kualiti hidup manusia. 

Kandungan Vivix:

Anggur Muscadine 
Anggur ini mempunyai lebih daripada satu kromosom yg bermanfaat untuk kesihatan manusia. Ia mempunyai sejenis kimia yang mampu menghentikan anasir penyebab kanser, bertindak sebagai antivirus dan juga antibakteria.

Anggur muscadine dan bijinya juga adalah salah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri antiradang. Dengan 10x kadar antioksidan, ia bertindak lebih efficient dan berkesan berbanding antioksidan lain. 

Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Elderberry atau Sambucus Nigra
Elderberry juga dikenal sebagai Sambucus Nigra. Buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur. Buah ini banyak didapati tumbuh di negara-negara Eropah, Amerika Utara, Asia, dan Inggeris.

Kandungan vitamin C yang tinggi membuatkan tumbuhan elderberry ini sangat bermanfaat dalam membantu memulihkan penyakit yang berpunca daripada jangkitan virus dan bakteria. Manfaat lain yang sangat penting dari jus elderberry adalah kemampuannya untuk mencegah dan memulihkan kanser kerana ia juga mengandungi kadar antioksidan yang tinggi.

Elderberry juga dikenalpasti dapat menurunkan kadar kolestrol dan menyeimbangkan kadar kolestrol HDL & LDL dalam badan manusia.

Purpple Carrot
Ia adalah sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids ,phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang sangat berkesan. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayur.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling tinggi terkandung dalam lobak unggu dan ia bertindak mengawal paras gula dalam darah dan sangat sesuai diamal oleh pengidap diabetes.

Polygonum Cuspidatum
Polygonum cuspidatum (knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia. Ia juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Tumbuhan ini juga mengandungi Resveratrol yang tinggi bagi membantu masalah anti penuaan pra matang. Resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, menyeimbangkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet, dan mampu mengurangkan berat badan.

Vivix telah dibuktikan secara klinikal akan kehebatan kualitinya dalam membantu memulihkan pelbagai penyakit seperti strok, diabetis, tekanan darah tinggi dan lain-lain oleh saintis-saintis daripada Shaklee. Di samping itu, Vivix juga sangat digalakkan untuk diamal bagi mengelakkan penuaan sel dan kulit secara tidak seimbang disebabkan oleh faktor-faktor luar seperti stress, pemakanan yang tidak seimbang dan pendedahan kepada radikal bebas yang kerap.

Miliki Vivix anda hari ini dengan menghubungi saya untuk khidmat nasihat dan tawaran harga terbaik (^_^)

Naimah Abu Kasim (SID: 882020)
Call/WhatsApp: 019-9860204
Teman Shaklee Anda 

2 comments:

~vitalover~ Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign